• Bolig
  • Pusse opp badet på en rimelig måte?
Office-Professional-Plus-2013-key-online windows-7-product-keys buy-Windows-7-Ultimate-key windows-7-ultimate-product-key windows-server-2012-r2-key-kaufen windows-server-2012-standard-product-key-kaufen windows-server-2012-standard-r2-product-key-kaufen windows-server-2012-datacenter-kaufen-key office-home-and-business-2010-key-kaufen windows-7-pro-key-kaufen windows-7-ultimate-lizenz-kaufen-key windows-7-professional-kaufen windows-7-professional-64-key-kaufen Adobe-Creative-Suiten-key Visio-Professional-2013-Key-Kaufen

Pusse opp badet på en rimelig måte?

Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: May 3, 2012

Nå nærmer det seg sommer og trøkk på boligmarkedet. Kanskje du er en av dem som ønsker å selge leiligheten med mer profitt eller er skal du kjøpe leilighet med gammelt bad? Uansett er dette blogginnlegget noe for deg. Hvordan kan man egentlig pusse opp et bad på en rimelig måte?

Jeg har gjort litt research. Mange bruker i disse dager tjenester som Mitt Anbud og desverre så ender flere opp slik som dette paret som Dine Penger skriver om. Ufaglærte og personer som jobber svart er de siste du vil skal fikse det kommende badet ditt. Paret i artikkelen endte opp med å faktisk betale 150 000 kr ekstra på grunn av alle feil og mangler.

Men det er jo ikke alltid du trenger å røske opp hele badet for at det skal være funksjonelt og en koselig plass å være. Man skal trives på badet. Og badet skal gi en følelse av hygiene og renhet. Farger og interiør er viktig. Hvilke fliser, hvilke farger og belysning man skal ha har en avgjørende effekt på den endelige prisen. Man må ha våtromssertifikat for å kunne arbeide som håndverker på bad, i tillegg må man ha papirene i orden. Men det stilles også krav til deg.

Hvordan kan du pusse opp badet på en rimelige måte?

- Innredning og fliser – vit hvordan du vil ha det før du kontakter håndverkerne. Bruk gjerne et tegneprogram, slik som fra Comfort for å finne ut akkurat hvordan du vil at det nye badet skal se ut.  Eller så har Bademiljø et nytt designprogram der du kan designe det nye badet ditt i 3D.

- Man kan gjøpe billig interiørmøbler på for eksempel Smart Club eller på loppemarkeder/bruktbutikker. Det trenger ikke være det nyeste og mest moderne badet på markedet.

- Belysning: Bruk naturlig lys fra vinduene hvis du har det. Hvis ikke fok

usér på lyset rundt speilet. Mal taket hvitt og sett inn spotter eventuelt.

- Finn fagfolk (om arbeidet krever våtromssertifikat eller fagbrev) gjerne gjennom å prate med andre som har gode erfaringer. Det kan koste deg dyrt om du går på en smell her. Be alltid om referanser og sjekk dem! - Skriv ALLTID kontrakt, her finner du Nye Byggplanketter etter 1. juli 2010! Dokumentasjon er serdeles viktig, bestiller du en VVS-tjeneste har du rett til å be om en såkalt DDV-instruks som forteller deg hva som er gjort og hvilke produkter som er brukt. (DDV-instruksen forteller deg også hva du bør gjøre av vedlikehold – og gjør eventuelle reparasjoner enklere og billigere. Gjør rørleggeren klar over din forventning til dokumentasjon før du inngår avtale.)

- Sjekk om håndtverkerne har noen rabatter på utstyret som du trenger til badet.

- Sjekk hva du kan gjøre selv – ikke ta deg av rør og det elektriske selv!

- Man har alltid 5 års garanti, les mer om det her.

- Baderomsplater og male med våtromsmaling er billigere enn å legge nye fliser.

- Man må ikke nødvendigvis fjerne gamle fliser for å legge baderomsplater eller nye fliser. Man kan legge de direkte oppå.

- Hvis fliser i dusj og sluk er noe som skal fikses trenger du gode håndverkere som vet hva de driver med. Dette er som regel det største problemet når det kommer til oppussing av bad. Rett membran må man ha for å unngå vannskader.

- Ved overtakelse av leilighet er det viktig å gå over leiligheten med feil og mangler, gjerne med en fagperson. Etter overtakelse er kan man ikke komme med slik.

-  Det skal alltid leveres en samsvarserklæring når håndverkeren er ferdig. Gå over resultatet og still krav!

Har du noen tips til hvordan man kan pusse opp badet på en rimeligere måte? 

zp8497586rq
Share this
No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>